De nieuwe boekhandelsactie IK WIL EEN PRENTENBOEK! start in heel Nederland met de wereldberoemde voorleesklassieker De Gruffalo van Julia Donaldson en Axel Scheffler. Vanaf vrijdag 7 april is De Gruffalo voor slechts 2 euro te koop in alle boekhandels. 

 Kinderen willen we laten opgroeien tussen de boeken en we willen ieder kind we de kans geven voorgelezen te worden uit zijn eigen boek. Voorlezen is immers niet alleen een feest voor voorlezer en kind; het is ook de basis van geletterdheid en succes in de samenleving. Daarom stellen boekverkopers met ingang van dit jaar, ieder jaar in de aanloop van Pasen een prentenboekenklassieker ter beschikking voor een weggeefprijs.
En wees er snel bij want OP = OP!

Ik Wil Een Prentenboek! wordt gedreven vanuit de boekhandel, die zelf activiteiten organiseert, en daarvoor samenwerkt met lokale organisaties, onderwijsinstellingen en bibliotheken. Stichting De VoorleesExpress is bij de actie betrokken omdat zij met ruim vierduizend vrijwilligers actief is in meer dan zeventig steden en dorpen om de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren en de taalomgeving thuis te verrijken.

Kijk voor meer informatie op www.ikwileenprentenboek.nl